Ett bra reatips/hur man håller sig varm om vinternTill att börja med vill jag säga att rea är sjukt överskattat. Fyndpotentialen är minimal, och hela den här köphysterin är smått motbjudande. Men ibland har man ju som bekant tur. I år har jag köpt en ljust champagneglittrig kofta som jag planerade att köpa innan jul men glömde bort (typiskt mig), fyra bordstabletter i rosa med vita prickar som jag längtat efter sen i somras samt den fantastiska saken här ovan. En gördel från Lindex för 79,50. Nu på vintern har jag den över dubbla strumpbyxor till mina lårhöga strumpor, och det blir himla varmt och skönt ska jag säga! Att man känner sig som en femtiotalsdonna är ju självklart en bonus.

Klänningsinspiration

Jag har en egen mapp bland mina dokument som heter "klänningsinspiration". Den är full av bilder med namn som "perfekta femtiotalsklänningen", "bästa sailorklänningen", "montmartre dress" och "godisklänning". Bilderna kommer från olika bloggar, från modcloth, tradera, bleubird vintage och etsy etc. En massa fina klänningar som jag sparat för att en dag sy tjockiskopior av.
Det vore ett lämpligt nyårslöfte. Sluta köpa affärernas tråkiga, illasittande skitkläder som aldrig smiter åt på rätt ställe och som alltid trycker till mina bröst till något platt och oigenkännligt, och börja sy kläder jag VERKLIGEN vill ha. Jag vill ha en Wednesday Adams-klänning, en perfekt sailorklänning, en perfekt femtiotalsklänning, tusen sextiotalsklänningar (t ex en i något brokad-aktigt tyg) och en ljuvligt skir klänning som den vita skapelsen med blått band i midjan och fjärilar. Jag har dessutom ett helt lager tyg och tillbehör hemma. Bland annat ett fullkomligt ljuvligt, strukturerat vildsiden i cremevitt, en underbar bit spets, mönstrade bomullstyger från Stoff och Stil, ett brunbroderat bomullsband som skulle vara superfint i nederkanten på en brun klänning med vita prickar, samt ett fint rutigt thaisiden. Det jag skulle behöva allra mest är dock en bra plats att konstruera mönster på. Sen, då jävlar..

Prickig inspirationIdag inspireras jag av såna här barnsligt enkla resårkjolar som man kan köpa här. Det gör mig sugen på att sy något liknande. Eller bara sy lite överhuvudtaget. Något enkelt men fint. Kanske till helgen..

RSS 2.0